ساختمان اداری- تجاری اطلس گاندی در سال 1393 توسط شرکت ساختمانی اطلس منطبق بر استاندارد ملی شماره 14254 باعنوان "تعیین معیار مصرف و استاندارد مصرف انرژی ساختمانهای غیرمسکونی" طراحی شده است. این ساختمان براساس ممیزی و شبیهسازی طراحی انجام شده، موفق به کسب رتبه B در استاندارد برچسب انرژی ساختمان گردید.
ساختمان اطلس گاندی اولین ساختمان تجاری در کشور میباشد که با تمرکز بر شرایط اقتصادی در یک بنگاه اقتصادی، موفق به طراحی و ساخت جهت دستیابی به حداکثر بهرهوری گردیده است و این ساختمان بدون هرگونه یارانه و حمایت دولتی و در یک اقتصاد آزاد، طراحی، ساخته و مورد استفاده قرار میگیرد.
وضعیت معماری و پوسته ساختمان:
در طراحی ساختمان اطلس گاندی با توجه به نوع ساختمان و موقعیت منطقه، لوکس بودن به عنوان اولین هدف بوده است و در این ساختمان سعی شدهاست ضمن رعایت تمامی اصول و بافت منطقه بمنظور رضایت مشتری، الزامات انرژی نیز مدنظر باشد، برای این منظور علاوه بر اینکه اجرای ساختمان با بلوک های بتن سبک گازی (AAC) و پنجرههای دوجداره، الزامات مبحث 19 مقررات ملی ساختمان را رعایت میکند، نسبت به اجرای 5 سانتیمتر عایق پلی استایرن و جایگزینی پنجرههای دوجداره با پنجره سه جداره که لایه داخلی آن از نوع Low-E میباشد، اقدام گردیده است.همچنین سقف نهایی و کف روی پارکینگ ساختمان دارای 10 سانتیمنر عایق پلی استایرن میباشد. جزییات اجرایی ساختمان با چنین اجرایی بسیار فراتر از الزامات مبحث 19 مقررات ملی ساختمان میباشد.
وضعیت تاسیسات مکانیکی و الکتریکی ساختمان:
ساختمان از نظر تاسیسات مکانیکی و الکتریکی، بسیار پیشرفته است و طراح ساختمان بمنظور صرفهجویی انرژی از تمام تکنولوژیهای پربازده موجود در کشور بهره گرفته است. سیستم گرمایش ساختمان، پکیج چگالشی مرکزی می باشد. سیستم تهویه ساختمان شامل دو دستگاه هواساز برای بخش اداری و تجاری و یک دستگاه پکیج برای فودکورت بوده که همگی مجهز به سیستم بازیافت حرارتی میباشند. سرمایش ساختمان نیز توسط دو دستگاه چیلر تراکمی سانتریفوژ با تکنولوژی توربوکور با ضریب عملکرد بالا تامین می شود. همچنین به منظور مدیریت مصرف انرژی، تاسیسات ساختمان مجهز به سیستم مدیریت ساختمان (BMS) با کنترل و مدیریت کامل در بخشهای گرمایش، سرمایش، تهویه و روشنایی میباشد.
انرژی های تجدیدپذیر:
در ساختمان تجاری- اداری اطلس گاندی، از 20 کیلووات سلول فوتوولتائیک به منظور تولید برق از انرژی خورشیدی استفاده می شود، که این موضوع در کنار سایر تکنولوژیهای کم مصرف مورد استفاده در ساختمان، سبب گردیده تا ساختمان به رده انرژی B دست یابد.
درمجموع ساختمان مذکور در مقایسه با ساخت و سازهای رایج کشور در وضعیت بسیار خوبی از نظر آسایش حرارتی و مصرف انرژی قرار دارد. در شکل زیر وضعیت مصارف انرژی بخشهای مختلف ساختمان نشان داده شده است.
